17 februari 2009

Stöd musikerna, ladda ner gratis

Posted in Internet, Musik den 14:34 av lilithsblogg

En annan sak som slår mig vad gällande rättegången mot Piratebay är att film- och skivbolagen vill ha mycket mycket pengar. För att kunna stoppa i egen ficka. Inte för att ge till artisterna.

Vet ni hur lite en artist tjänar per såld skiva? Det de får in de mesta pengarna på är all merförsäljning, som konsterter, t-shirts och liknande och det kan du aldrig ladda ner. Så vill du stödja artisterna så ladda ner deras skivor via piratebay, och för pengarna du sparar på det så köper du konstertbiljetter, kläder med bandloggan på osv.

Har för mig att det var Iron Maiden som uppmuntrade folk till att ladda ner deras musik gratis, och jämförde det med när folk lånade kompisars vinylskivor för att spela in det på kasettband. Kan inte garantera till 100% av det var just Maiden som sa det, då jag har minne som en guldfisk, men jag kan garantera till 200% av de var ett av de riktigt stora banden inom hårdrock.

Annonser

3 kommentarer »

 1. xsitez said,

  Ingen aning om det var Maiden, men jag vet att AC/DC stödde nerladdning med motivationen ”det är jättebra för då får fler folk upp ögonen för våran musik” medans Metallica avskyr nerladdning 🙂

 2. lilithsblogg said,

  Men deär sell outs där pengar är det enda som räknas nu för tiden. Och jag har fått bekräftat att Bruce Dickinson uppmuntrat till nedladdning av deras musik både på konsterter och i intervjuer. Och godkände att folk filmade med sina mobiler och lade ut på youtube 🙂

 3. Kalle said,

  en annan sak som stödjer ditt inlägg lite.
  http://www.tomsbusiness.se/ekonomi_finans/20090218/index.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: