04 februari 2009

Senaste nytt

Posted in Uncategorized den 13:16 av lilithsblogg

Alla elever har fått lämna skolan, förutom min lillebrors klass. De är inlåsta i ett klassrum med säkerthetsmänniskor inne i rummet, och polis patrullerandes utanför klassrummet. En elev på skolan har fått motta personliga hot, och det skulle inte förvåna mig om det är någon i lillebrors klass och det är därför de hålls kvar.

Annonser

3 kommentarer »

 1. Sill-Britt said,

  Nää! Fy så läskigt! Jo, förmodligen går den hotade eleven i den klassen. Men så skönt att det finns poliser på plats, fast jag förstår att det inte känns ok förrän lillebrorsan är HEMMA!

 2. Xersize said,

  Nu är jag vid Johannas dator och kan förklara allt som hänt:

  Vid tiotiden så fick vi reda på att skolan hotats över internet, att det var en man som skulle åka dit med tåg och skjuta ner diverse personer. Eleverna fick först order om att samlas i aulan, men efter några minuter så kom väl den idiotiske rektorn på att det var en dum idé att samla alla när skolan hotats av en massaker, så han låste in alla elever i sina klassrum. Efter två timmar så började polisen att eskortera ut ett av husen, A-huset, medans jag satt uttråkad i D-huset. Det var varken säkerhetspersonal eller poliser utanför klassrumen. Det jag menade var att jag går på säkerhetslinjen, så vi hade tre olika säkerhetsklasser där (ÅK1, ÅK2 & ÅK3). Poliserna befann sig utanför skolan, inne på gårdarna på båda sidor. Dessutom var vi hungriga som fan då de stängde och låste matsalen kring halv elva och vi har lunch elva.

  Kring halv två så fick vi höra att vi skulle göra oss redo att gå ut. Vi fick bilda led närmare klockan halv tre och gå ut, varpå alla i klassen blev visiterade.

  Anledningen till att vårat hus blev visiterat sist var för att de fick höra att gärningsmannen var i matsalen, vilket är i huset jag var i. Ett nytt hot riktades mot skolan kring halv två-två om att det skulle ske på fredag. Dock står det på Eskilstuna-Kurirens hemsida (http://www.ekuriren.se) att den 21-åriga mannen som hotade skolan spårats, gripits och erkännt. Anledningen till hoten var för att han ”ville skoja”. Dock ska jag antagligen inte till skolan imorgon…

  Så, det var nästan allt. Ska nog uppdatera bloggen imorgon allt som hände för mig idag. Jag älskar dig, syster-yster!

 3. […] Publicerat i Uncategorized vid 20:39 av lilithsblogg Uppdateringarna jag fick från kära mamsen om det som hände idag, stämde inte riktigt. Här berättar lillebror själv lite kort om hur det var. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: