20 januari 2009

Älskade trotsålder

Posted in Barnen, TV den 20:07 av lilithsblogg

photo-0097Får stadiga rapporter från Kim om att Majas trotsålder aldrig tar slut. Idag hade hon avsagt sig Kim som pappa och förklarat att det bara var mamma och Rasmus som gällde. När hon var här så var mamma elak och hon ville bo bara hos pappa. Det är bråk varje dag, hela dagen. Skrik och smäll i dörrar och gap om att alla är elaka, det är synd om henne och att allt är orättvist. Hur många gånger har man inte funderat på om man kan sätta ut en annons på Blocket. ”trotsig fyraåring söker nytt hem pga tidsbrist och allergi.”

Fram till idag, när jag fastnade framför dr Phil, som jag gör varje dag. Det handlade om en liten treårig flickas försvinnande, och hennes mammas inblandning i det hela.

Eftersom Sverige ligger någon säsong efter, gick jag genast efter programets hemsida för att se vad som hänt sen det filmades. Och den lilla flickan har hittats död, och hennes mamma står åtalad för mordet.

Så nu kan tiden inte gå fort nog för mig att få hem min trotsiga fyraåring som smäller i dörrar och skriker om hur orättvist allting är och hur elak jag är. Det kommer att vara ljuv musik för mina öron. Och jag kommer att pussa henne, krama henne och låta henne veta varenda sekund hur otroligt älskad och dyrbar hon är. För inget barn ska vara oälskat, och aldrig få bli vuxen. Barn är totalt utlämnade till oss vuxna, och för varje barn som växer upp utan kärlek, eller som aldrig får växa upp så har vi alla misslyckats genom att inte se, eller inte våga ingripa.

Annonser

2 kommentarer »

  1. Björn said,

    HÄRDA UT…. de blir värre!! hahahaha… det finns dom som säger att trottsålder inte finns och inte revolter.. när barnen väl är 13-14 så är vi så jävla trötta att vi ballar ur själva!! Men jag vet exakt vad ni är med om just nu!!! Min Ellen skulle flytta till Afrika härom veckan!!!

    Kram/B

  2. lilithsblogg said,

    Hennes pappa och jag har redan enats om att det här bara är en försmak av tonåren så kommer vi att sälja henne till en rik arabisk prins och dela på pengarna 🙂 Nästa gång så får du hälsa Ellen att hon ska ha så trevligt i Afrika haha


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: