29 december 2008

Pang!

Posted in Barnen den 09:28 av lilithsblogg

Igår blev jag så skrämd att jag trodde att hjärtat skulle stanna. Leo höll på att leka med sin rutchkana han fick när han fyllde år. Jag sa till honom flera gånger att klättra upp för stegen ordentligt, åka ordentligt osv, för annars skulle det sluta med att han gjorde illa sig.

När jag skulle säga till sista gången, och säga att om han inte åkte fint fick han inte åka mer, så ramlade han såklart.

Nu är det inget ovanligt att han ramlar och slår sig, för han är den mest klumpiga lilla pojke som finns. Den här gången slog han sig dock ruskigt illa.

Han ramlade från stegen, med munnen rakt ner i sin lilla stol i trä som stod bredvid. Framtänderna i överkäken landade rakt på stolen, och smällen var så hård att det blev tandmärken på stolen.Han grät och grät och hade ont, och jag tröstade så gott det gick. Kollade munnen en snabbis, men han blödde ingenting (helt otroligt) så jag antog att allt var ok ändå.

Men så efter middagen så såg jag bara en framtand. Vart hade den andra tagit vägen?? Drog upp överläppen på honom, och såg att den vänstra framtanden hade blivit intryckt ca 5mm i tandköttet av smällen. Vad ska man göra åt det?

Svaret är ingenting tydligen. Om han inte har ont, eller det blir en infektion eller liknande så gör tandläkaren ingenting åt det. Det är ju bara en mjölktand.

Leo säger att han inte har ont, och åt ordentligt med mat. Även kvällsvällingen fick han i sig utan problem. Dock så kunde han inte ha nappen när han skulle sova, och sa att han hade ont. Då är ju frågan om det verkligen gör ont, eller om det bara var obehagligt, med tanke på att hans läpp svullnade upp så ordentligt att Linda Rosing hade blivit avundsjuk.

Jag ska se hur han är under dagen tänkte jag. Verkar det göra ont så får hans pappa åka till tandläkaren med honom. Jag har tandläkarskräck och sätter inte min fot där.

Håll tummarna för lillklutt nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: