12 oktober 2008

Bleh

Posted in Familjen, Gnäll den 14:55 av lilithsblogg

Tvättmaskinen jag köpte begagnad läckte från undersidan, så idag var säljarna här och hämtade den för att ta hem den och fixa den. Om man nu ska sälja en tvättmaskin, som stått oanvänd i ett halvår så testkör man den väl en gång för att se om den fungerar? Men det hade dem tydligen inte gjort.

Utan tvättmaskin här hemma blir det rätt problematiskt. Den enda tiden jag kan tvätta på i tvättstugan är mellan 10-14 när trollen är på dagis. Och då finns det väldigt sällan lediga tider.

Och eftersom de nu sålde en trasig maskin så har vi rätt att välja att få pengarna tillbaka. Så jag surfade runt på elgiganten och hittade en riktig sötnos, som inte ens var 300kr dyrare sprillans ny, än vad vi köpte den begagnade för. Så jag tänkte föreslå för pappa att vi köpte den istället. Då har jag en ny som jag vet fungerar, plus garanti om något skulle hända.

Men se det ville inte pappa. För han hade minsann släpat tvättmaskinen upp och ner för trapporna två gånger, och det ville han inte ha gjort i onödan. Jag hann inte ens förklara hur jag hade tänkt det hela. Och att jag redan hade ordnat så att någon kör mig för att hämta den nya, och någon som kopplar in den. Om den gamla fortfarande läckte vatten efter att jag fått tillbaka den, då kunde vi begära att få tillbaka pengarna. Ja, det verkar ju onekligen mer rimligt att släpa den tre gånger än två. För mig verkar det mer vettigt att lägga ut några 100 extra på en ny tvättmaskin, än att ha en massa problem med den gamla. Och det känns inte speciellt pålitligt att de kommer att fixa felet och att den kommer att fungera utan problem, när de inte ens testkörde den för att se om den fungerade innan de sålde den. Plus att de sålde den för ett otroligt högt pris, med tanke på att den är tillräckligt gammal för att inte ens ha nån garanti längre, och att en sprillans ny bara är några 100 kr dyrare.

Jag tänker inte ta tillbaka den, även om jag måste betala 2500kr till pappa. Så kan han ta tvättmaskinen, så kan jag spara ihop till den nya själv. Jag blir bara så ledsen på att pappa inte ens kan lyssna på det jag har att säga. Fast det är ju iofs inget nytt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: