03 mars 2008

Underbara tristess

Posted in Allmänt Babbel den 13:56 av lilithsblogg

Just för tillfället har jag världens mest tråkiga liv, och älskar varenda sekund av det. Varje dag ser i stort sett likadan ut.

Trollen vaknar och väcker mig. Går upp, morgoncigg och sen fixa frukost till trollen. Medans de äter sitter jag med och vi småpratar lite. När de ätit klart så fixar jag först Lillklutt. Borsta tänder, byta blöja och kläder på. Efter det fixar jag Skruttan. Borstar hennes tänder, plockar fram kläder och hjälper henne med dragkedjor och liknande. Sen borsta hennes hår. Sen leker de ihop medans jag fixar i ordning mig. Borstar tänder, tvättar ansiktet, blaskar av mig, kläder på och fixa smink och hår.

Sen är det dags att bege sig mot dagis. Beroende på om Skruttan har en bra eller dålig morgon så tar det allt från 10 min till 30 min. Lillklutt jublar högt åt varenda bil, buss och traktor vi ser.

Lämnar dem på dagis och går och handlar det som behövs. Sen hem, packa upp. Köra igång kaffebryggaren. Medans kaffet blir klart rensar jag kattlådan. När kaffet är klart fixar jag en macka, frukt, yoghurt och müsli eller vad det nu blir till frukost. Äter frukost, dricker kaffe och surfar bloggar och facebook.

När kaffet är uppdrucket är det dags för den dagliga städningen. Fylla diskmaskin, dammsuga, bädda, vika tvätt, köra igång tvätt. När allt det är klart blir det ännu en eller två koppar kaffe tills det är dags att gå och hämta trollen.

På väg hem från dagis samlar vi stenar, pinnar, pratar om allt och ingenting och jublar högt åt varenda buss, bil och traktor. När vi kommer hem får trollen frukt som de vanligtvis mumsar till lite tecknat. Sen är det lek medans mamma fixar maten. Vi äter och sen leker trollen medans jag stökar undan i köket. Därefter bad och tandborstning för Lillklutt. Halv sju läggs han och somnar på några minuter. Sen lite kvällsmys med Skruttan innan det är dags att göra henne redo för kvällen. Borsta tänder, pyjamas på och sen välling och nattning. När de har somnat har jag kväll som tillbringas framför tv och dator.

Så ser alla mina dagar ut. Det är underbart tråkigt och jag älskar att hela tiden veta vad som ska hända. Rutin är grymt underskattat och svenssonlivet är helt ljuvligt när man har tre underbara troll att tillbringa dagarna med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: