15 maj 2005

Idioter finns det gott om

Posted in Uncategorized den 14:09 av lilithsblogg

Igår när jag satt och var så uttråkad så pep mobilen. Det var Mikaela som undrade om jag skulle med ut på krogen och dricka lite öl och lyssna på hårdrock. Vilken räddande ängel. Satte genast igång att göra mig i ordning.

Mikaela kom hit och vi satte kurs ner mot stan. Vi kom ner och satte oss och lyssnade på bra musik, drack öl och pratar om sånt som tjejer pratar om. När vi sitter där och har trevligt så kommer Danne nerklivandes för trappan. Det är en människa jag avskyr, och gjorde jag det inte innan så gör jag det definitivt nu. Danne har alltid avskytt Kim. De jobbar på samma företag. Anledningen är ren avundsjuka, nåt som man skulle tro hör småbarnsåren till. Kim fick högre lön efter 6 månader, än vad Danne har efter tre år. Av den enkla anledningen att Kim jobbar bättre, är aldrig borta utan anledning, och pratar inte skit om allt och alla. Danne däremot jobbar så lite han kan, är mer borta än på jobbet, och roar sig med att prata skit om allt och alla bara för nöjes skull.

Danne kom fram och började prata med Mikaela, som är kompis med Dannes flickvän. Några gånger tittade han på mig och bara hånlog. Fråga mig inte varför. Mig har han varit sur på enda sen jag avböjde att följa med honom hem över natten. Något han ville enbart för att få slå Kim på fingrarna.

När Mikaela gick på toaletten var det så bara Danne och jag kvar. Han lutar sig fram över bordet och förklarar för mig att jag är en billig hora. När jag frågar varför han tycker det så får jag till svar ”Du är billig för att du är ihop med Kim”. Hmmm så om jag är förlovad med någon och trogen så är jag en billig hora? Snacka om att han har missuppfattat innebörden av de två orden. Jag svarar med att förklara för honom att hur billig jag än är så kommer jag aldrig att bli så billig att jag skulle lägga mig tillsammans med honom. Svaret jag får då är ”jag ska se till att avrätta både dig och Kim.”

Då greppade jag halsen på ölflaskan, höjde den och sa ”Går du inte härifrån nu så kommer du att få den här flaskan först i huvudet, sedan kommer jag köra den trasiga flaskhalsen in i strupen på dig.” Då backade han först, vände sig sedan om och gick. Jag såg inte till honom mer den kvällen.

Sambon blev, förståligt nog, ilsk som en tjur när jag kom hem efter krogen stängt och berättade vad som hade hänt. Sen blev både han och jag fulla i skratt. Jag är liten, ca 157 cm. Och Danne är lång, över 180 cm, och alltid ute efter bråk. Ändå backar han för lilla mig. Det är rätt skrattretande. Men de mest skrattretande är nog ändå att sambon ska till sin chef i morgon och berätta vad som hänt. Att hota en medarbetare och hans sambo, och kalla henne för en billig hora, är sånt som leder till att man förlorar jobbet. Det är både olaga hot och ärekränkning. Så skrattar bäst som skrattar sist.

Nu ska jag och sambon avsluta kvällen med en film: Bridget Jones – The Edge of Reason.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: