05 maj 2005

Vimsigt värre

Posted in Uncategorized den 14:04 av lilithsblogg

Så har man äntligen hittat ork till att sätta sig här. Den här veckan har varit helt galen på jobbet. Full fart hela tiden, sen igår jobbade vi över oxå. Så kl 20 kom jag från jobbet igår. Lagom kul. Tack gode gud för röda dagar mitt i veckorna.

Har varit helvirrig hela veckan. En morgon såg jag fel på klockan och lämnade dottern en timma för tidigt. De såg lite snopet på mig dagistanterna. Jag skyllde på att jag hade fått en tidig läkartid och inte kunde ta med henne dit. Då var de så förstående. När jag sen kom till jobbet en timma tidigare än vanligt så skrattade min chef bara och frågade om det var ett misstag jag kom dit så tidigt, eller för att jag ska förhandla om min lön efter sommaren. Morgonen efter försov vi oss istället. Vaknade en timma senare än vanligt. Det var då jag förstod att jag går upp alldeles för tidigt varje morgon. För trots en timmas försovning, så kom vi i tid ändå.
Matlådan har jag glömt att ta med mig varje dag. Som tur är har jag en snäll sambo som kommit ner med den till mig efter jobbet. En morgon hade han satt upp ett A4 på insidan av ytterdörren där det stod: GLÖM INTE MATLÅDAN. Det är kärlek det.

Idag var jag med om nåt som inte hänt på över ett år. Jag vaknade, tittade på klockan, gick ut och rökte, och kände mig faktiskt pigg. Jag kan inte komma ihåg när det hände sist. Jag brukar släpa mig fram de första timmarna, och inte piggna till förens efter lunch, när man tar dagens 5 kopp kaffe. Det kan ha att göra med min lilla omläggning av min kost.
Jag har dragit ner på kaffet, istället för 10 koppar om dagen så kanske det blir 4 koppar. Jag dricker mer vatten. Förut drack jag bara vatten till maten, och cola när jag var törstig. Nu blir det kanske ett glas cola till maten, och resten av tiden vatten. Jag har dragit ner på rökningen oxå. Förut rökte jag 1 paket om dagen, nu räcker det i 3 dagar.

Men den stora anledningen till att jag mår mycket bättre (tror jag som dock inte har några bevis för det) är att jag äter bättre. I stället för att hoppa över frukosten, vräka i mig till lunch, skippa något på eftermiddagen, och sen vräka i mig av middagen så har jag lagt om mitt sätt att tänka lite. Jag äter fortfarande inte frukost, för jag får inte i mig något på morgonen. Men när vi har öppnat på jobbet så brukar jag ta mig en frukt, så att magen får lite att jobba med. Då äter jag inte heller lika mycket till lunch. Sen på eftermiddagen brukar det bli en macka, en frukt eller yoghurt. Sen blir det lagom mycket middag hemma.

Det enda tråkiga är att jag inte kan träna för tillfället. Jag som bara älskar att styrketräna. De håller på att bygga om gymmet, och de öppnar inte igen förens den 21. Men då har vi 600 kvadratmeter att träna på istället. Jag har försökt att träna på andra sätt, ta snabba promenader, simma, jympa osv, men det är inte riktigt för mig. Jag trivs med att styrketräna. Visst är det viktigt att man inte bara styrketränar, utan även kör någon snabb träning så man får upp flåset lite. Men det nöjer jag mig att göra på löparbandet på gymmet.
Tills dess att det öppnar igen får jag väl nöja mig med att känna mig som en valross under tiden jag gör mina yogaövningar. Det är en syn för gudarna det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: